ΕΘΝΙΚΑ

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Ακαριαία αντίδραση του πρωθυπουργού στον ανυπόστατο ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου

Την άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε ο ανυπόστατος ισχυρισμός του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

«Ο χαρακτηρισμός της μειονότητας ως θρησκευτικής προβλέπεται ρητά στη Συνθήκη της Λωζάννης» κατέστησε σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι μειονότητες της χώρας που προσδιορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης αποτελούν μια γέφυρα φιλίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Η ελληνική μειονότητα, έστω και δραστικά μειωμένη πληθυσμιακά, εμπλουτίζει την κοινωνική και την πολιτιστική ζωή της Τουρκίας. Χρειάζεται όμως και τη στήριξη της τουρκικής πολιτείας.

Ενώ στη Θράκη, χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπολίτες μας διαβιούν αρμονικά, με την ευρωπαϊκή και την ελληνική έννομη τάξη να τους εγγυάται ένα καθεστώς ίσων ευκαιριών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο και τόνισε:

«Το έμπρακτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας για την ευημερία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εκδηλώνεται με την αυτονόητη τήρηση των αρχών ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη της όπως και για όλους τους Έλληνες πολίτες, και με τη λήψη ειδικών μέτρων που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι της χώρας μας».

Δηκτικά είπε πως θα ήταν ευχής έργο αν την ίδια άνθηση γνώρισε και ο ελληνικός πληθυσμός στην Τουρκία.