ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: «Πηγαίνουν σχολείο και ο τρόμος είναι στα μάτια τους» - Νέες καταγγελίες για bullying

bullying

Υπάρχουν καταγγελίες για ανεπαρκή μέτρα από τα σχολείο καθώς δράστες και θύματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο κάθε μέρα

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινότητα στην Πέλλα έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν για συγκεκριμένη ομάδα μαθητών σε μαθητές Γυμνασίου του δήμου Σκύδρας με το τελευταίο και πιο σοβαρό επεισόδιο να είναι ένας ανήλικος που έσβησε τσιγάρο σε πρόσωπο συμμαθητή του.

Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για ανεπαρκή μέτρα από τα σχολείο καθώς δράστες και θύματα βρίσκονται στον ίδιο χώρο κάθε μέρα.

«Ο τρόμος ζωγραφισμένος στα μάτια τους»

«Πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και ο τρόμος είναι ζωγραφισμένος στα μάτια τους. Το σχολείο δεν έχει πάρει μέτρα, εκτός αν θεωρείται μέτρο πως ο ένας εκ των δραστών προαυλίζεται με τους καθηγητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος των οικογενειών των παιδιών, Αντώνης Ξυλουργίδης στο OPEN.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει υπάρξει περιστατικό και με μια 15χρονη, η οποία δέχτηκε επίθεση ενώ έχει γίνει και ένα ακόμη επεισόδιο σε εκδρομή του σχολείου στην Κέρκυρα, όπου οι δράστες συνεπλάκησαν με ένα παιδί, το οποίο χτύπησαν και έτσι ειδοποίησαν τους αστυνομικούς.

Η μητέρα της 15χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega για το περιστατικό: «Η μικρή μου ήταν εκδρομή με το σχολείο, πήγε ο αρχηγός από αυτούς και έτσι όπως καθόντουσαν τους είπε "πάρτε δρόμο από εδώ, θέλω να καπνίσω". Η μικρή είπε "έχει τόσο χώρο" και αυτός της είπε "άκουσες τι σου είπα, θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ". Είπε η δικιά μου "όχι, δε θα γίνεται ό,τι θέλεις εσύ". Άρχισε να την βρίζει με πολύ άσχημες λέξεις, να της λέει ότι θα την σκοτώσει. Φοβήθηκε, πήγε στο γραφείο, ενημέρωσε τη γυμνασιάρχη, τον κάλεσαν αλλά δεν ξέρω τι του είπαν».

«Δεν έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδείας»

Ο δικηγόρος τονίζει πως θα ζητήσει από την εισαγγελία να γίνει έρευνα για το εάν το σχολείο έπραξε σωστά στις περιπτώσεις αυτές. «Δεν έχει παρέμβει το υπουργείο Παιδείας για όλα αυτά», σχολίασε ο κ. Ξυλουργίδης.