ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Νέα έκτακτη προσγείωση για αεροσκάφος της Boeing - Έντονη οσμή στην καμπίνα επιβατών

Καναδάς: Νέα έκτακτη προσγείωση για αεροσκάφος της Boeing - Έντονη οσμή στην καμπίνα επιβατών
Αρχείου AP

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως στον Καναδά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της έντονης μυρωδιά

Χωρίς τέλος τα προβλήματα για τα αεροσκάφη της Boeing...

Μετά την αναγκαστική προσγείωση με τη μύτη...ενός boeing 767 στην Τουρκία, άλλο ένα αυτή τη φορά της γαλλικής εταιρίας Air France, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι - Σιάτλ, υποχρεώθηκε σε προσγείωση, μετά τον εντοπισμό μια περίεργης μυρωδιά στην καμπίνα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως στον Καναδά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της έντονης μυρωδιάς. Η γαλλική αεροπορική εταιρία σε δήλωσή της ανέφερε πως το αεροπλάνο παραμένει προσγειωμένο στο Iqaluit για να υποβληθεί σε «πρόσθετους τεχνικούς ελέγχους».

Οι 260 επιβάτες του αεροπλάνου μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχείο, πριν τους παραλάβει άλλο αεροσκάφος στη Νέ Υόρκη.

Το αεροδρόμιο Iqaluit περιλαμβάνεται στα σχέδια πτήσεων ως αεροδρόμιο εκτροπής για πολλούς αερομεταφορείς που ταξιδεύουν σε πολικές διαδρομές μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Ασίας και Ευρώπης.

Η εκτροπή του έγινε καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για να εξακριβώσει εάν ο κατασκευαστής του αεροσκάφους είχε πραγματοποιήσει σωστά τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις.